Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Už vidím instalatéry a elektrikáře, jak absolvují školu, aniž by měli odborný výcvik. A ne, vůbec k tomu pan Prymula nespěje... Ten virus nezmizí, takže pokud bude u moci Prymula, bude nám zavírat republiku od podzimu do jara.

6 1
možnosti

Asi su blbé, ale z grafu zcela jednoznačně vidím, že nárůst nemá jakoukoli souvislost se začátkem školního roku, ale že ke zvyšování v mládežnických skupinách dochází už v průběhu července a srpna, a v září jen pokračuje. Dovolím si téměř se 100% jistotou prohlásit, že je to důsledek družení a zábav této mladé populace. Tedy nikoli sezení ve třídách, ale prostě běžného kontaktu či večírků, které probíhá v hojném množství (zcela pochopitelně). Věřím, že omezení škol způsobí pravý opak - ještě větší družení během větších částí dne a tedy ke zvětšení růstu nákaz.

4 1
možnosti
Foto

Den předtím než Prymula přišel s tezí zavření škol, tu byla studie, že jejich přínos ke klesající křivce bude kosmetický, neboť se mladí při nekontrolované činnosti nakazí jinde.

4 0
možnosti

Máte smůlu.

Prymula zná jedině "zakázat vše co vidí, a to co nevidí, zastřelit". Školy jsou teď to nejdůležitější, co je potřeba držet (bavíme se o tom, co jde zavřít). Ano, školy jsou problém. Ale mnohem logičtější by bylo prostě zavřít kluby, svatby, ..., prostě vše, kde šíří respirační choroby. Vše, krom škol. Jenže Prymula zavře vše a pak se bude kochat klesající křivkou. Nevysvětlíte mu, že by křivka klesala i bez zavřených škol.

Uznávám Prymulu jako odborníka, epidemiologa. Ale tenhle člověk prostě nemá schopnosti vyhlédnout mimo svůj obor a uvědomit si širší souvislosti.

7 2
možnosti

K zavírání klubů a rušení akci tedy i svateb a firemních večírků určitě dojde. Uvidíme tento týden.

0 0
možnosti

Mě tohle vyhovuje. Alespoň mě na pracovním trhu nevystřídá nikdo mladší.

1 0
možnosti
Foto

V75í71t 10C83h38a69l50u81p85a

28. 9. 2020 11:35

Az budete stary a nemocny, budete nadavat, ze chybi remeslnici, kteri by Vam treba opravili auto nebo vymalovali byt, opravili elektrinu atd...Ale vy jiste patrite k tem co vse umi, vsemu rozumi a vse si zvladnout opravit...treba i v 90 letech :-/

1 1
možnosti
Foto

Sice amatér učící menší úvazek na výjimku jako odborník z praxe, ale přesně něco podobného si myslím... pár týdnů uzavření se asi nevyhneme, ale třeba u tříletých oborů pevně věřím, že to nebude další půlrok..

https://vracovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=757890

3 0
možnosti
Foto

Ty křivky jsou jednoznačné.

Osobně bych to viděl tak, že střední školy zavřít na 14 dní a pak udělat výuku s nějakými omezeními-třeba sudá a lichá.

Nicméně to zavření a oploštění té křivky je asi nutné

7 9
možnosti

Ano, ty křivky jsou jednoznačné - není na nich ani malý náznak toho, že by nějak souvisely s otevřením škol. Jen ukazují, že mladí se rádi druží. A to po celé léto.

0 1
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2065x
Ředitel ISŠ a SPgŠ Mladá Boleslav, autor 5 učebnic - Vývojová psychologie pro učitele, Obecná psychologie pro učitele, Zeměpis cestovního ruchu...

Seznam rubrik