Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Pozdě Bycha honit, ale do budoucna bychom měli mít nepolitický úřad jako např. Němci (R. Koch institut), u něhož všichni najdou všechna fakta - a pak veřejnost bude vědět, zda vláda rozhodla na základě vědy (doporučení odborníků), nikoli podle tlaku určité lobby. Takový úřad musí být ze zákona, politicky nemanipulovatelný (jedna osoba tohle nenahradí). Ale neházejme vše na vládu, byla to i opozice a také média, kdo stále volal "pryč s omezujícími opatřeními", zatímco řada západ. zemí zpřesňovala různé předpisy pro lepší podchycení příp. další vlny nákazy (vč. možnosti, že do Evropy přijde další, jiný, opět nebezpečný virus). Potřebujeme na politice nezávislé, stálé týmy odborníků, kteří v oblasti závaž. infekcí prokázaly delší zkušenosti. A ti mají v případě naléhavé situace rychle konat podle zákona (máme mít zákon o covid-19 jako ostatní země), nikoli až se rozhoupou politici (taky ti krajští někdy škodí včasným zásahům).

1 0
možnosti
RP

" Vláda by měla jasně zveřejnit o co se snažíme. Ciilem je stav mít epidemii pod kontrolou..".Já mám pocit že to říkají už jasně, nebo snad mají jiný cíl? Nějak si nedovedu představit že by celý národ i opozice shodl na respektovanou osobu z této vlády která by nezachytila posměch na sociálních sítích a kritiku v médiích.

1 0
možnosti
JS

Napsal jste to naprosto výstižně. R^

0 0
možnosti
DS

Nemůžete věřit lidem, kteří nejen lhali https://www.dzurnal.cz/index.php/2020/05/23/cinsky-panelak-ve-spanelske-vesnici/ ale ještě napadali lidi, kteří poukazovali na chyby v jejich datech https://twitter.com/marian_hajduch/status/1272560910796718080 . Pro jistotu pak výsledky vůbec nepublikovali ani neuspořádali žádnou další studii. U nemocničního personálu byla nejvyšší Covid19 pozitivita v září až 4%, jinými slovy 4% (v září) prošla od vypuknutí epidemie bež příznaků nemocí Covid 19.

V současnosti máme takové počty nových nakažených, které odpovídají počtu lidí poslaných praktickými lékaři na testování Covid19. Kolem 8500 ve všední den. Poslední nárůst koinciduje s tím, že se testovaní přestali "ředit" negativními testovanými "pro jistotu". Přesto je testovaných 8500*100/22000=38%. Jen nějakých 40% lidí s těžkými respiračními onemocněními je pozitivních na Covid19. Je též možné odhadnout absolutní počet lidí s těžkou respirační chorobou v celé populaci - to je počet těch testů. 22 000*100/(10,5x10^6)=0.2% . Z toho též nově nakažení Covid19 v populaci 0,08% .

Teď ta čísla porovnejte. V populaci jsou 4% lidí, kteří již nemoc měli. Někde se museli nakazit. Každý den máme 0,08% nově nakažených. Aby se nakazila 4% populace musí nákaza současným tempem probíhat 4/0,08=50 dní. To jsou bratru dva měsíce, každopádně jsme daleko v červenci. A to ještě počítejme s tím, že přes léto se nákaza šířila pomaleji. Proč se neudělala aktuální a správně provedená studie séropozitivity? Vyšla by mnohem levněni než lockdown.

Vedle toho ale existují studie, které ukazují, že většina nakažených dokáže nemoc zastavit na úrovni buněčné imunity https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7427556/ . Testovat na ní se bojíme naučit, ale je docela možné, že úroveň promoření je ještě vyšší. Jak dlouho jsme se k ní propracovávali? 150 dní? To už se pomalu blížíme do března kdy jsme se o viru dozvěděli.

Samozřejmě že to jsou všechno hausnumera. Já je připouštím, vláda se podle nich řídí.

2 0
možnosti
MJ

Ano, hlavně být jednotní. To říkali už komunisti i fašisti... Prostě všichni diktátoři.

0 1
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2065x
Ředitel ISŠ a SPgŠ Mladá Boleslav, autor 5 učebnic - Vývojová psychologie pro učitele, Obecná psychologie pro učitele, Zeměpis cestovního ruchu...

Seznam rubrik