Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Pár poznamek:

Mnoho učitelů,zejména na odborných školách, má vysoké skoky nejméně dvě. Pedagogickou plus svou odbornost.

S těmi pomůckami máte velkou pravdu. Ke všem předmětům, které učím, jsem si napsal pracovni sešity sám, k některým i učebnice. Žáci je mají k dispozici v elektronické podobě, na přání bývalé ředitelky je i před každou hodinou tisknu.

Plácání o tom, jak se učitelé flakaji a pracuji sotva 20 hodin týdně, jsem se naučil ignorovat.

Školné na VŠ bych nezavrhoval. Bohužel spousta lidí vystuduje u nás, ale za praci odchází do zahraničí, často natrvalo. Čili investice z námi placených daní se zhodnocuje jinde. A to je neekonomické. Chceš pracovat v zahraničí? Fajn, ale zaplať za vzdělání. Je to služba jako každá jiná.

0 0
možnosti
JR

J79a28n 83R54á78ž

8. 11. 2022 14:38

1) Platy učitelů jsou už docela obehraný evergreen. Platy totiž rozhodně netvoří hlavní problém českého školství. Kdyby tomu tak bylo, nebudou se přece hlásit na gymnázia s cílem studovat humanitní a pedagogické fakulty každý rok desetitisíce nových studentů, kteří by se přece raději hlásili na technické obory, a to jak na středoškolské, tak i universitní, jejichž absolventi jsou v praxi ohodnocování daleko lépe.

2) Za katastrofální úpadek vzdělanosti mladých Evropanů, nejenom v ČR, mohou rodiče a to nejenom těch dětí, co chodí do škol dnes, ale i rodiče absolventů universit, kteří jsou výsledkem jejich snahy dostat co nejvíc svých dětí na (netechnické) university v domnění, že budou mít s titulem jednodušší život a po té se snažit různými tlaky na všech úrovních nároky na objem výuky, tak i na zkoušky kvality jejich znalostí snižovat, jen aby s co nejmenší námahou školu všichni dokončili. Rovněž jsou vinni zbabělí ministři školství, kteří těmto tlakům uhýbají a kantoři, kterým systém s nízkými nároky na kvalitu výuky vyhovuje.

3) Heslo v Evropě tak frekventované: "Prodloužit dětem bezstarostné mládí až do universitního věku bez vnějších tlaků", je propast, do které Evropané dlouhodobě padají a už se z ní nedostanou, neb mladá konkurence z produkce Asijského školství, zaměřeného hlavně na v praktickém životě uplatnitelné znalosti, je převálcuje ve všem.

4 0
možnosti
PK

To že se hodně studentů hlásí a absolvují pedagogické fakulty neznamená že půjdou učit. Navíc že budou kvalitně učit. Výpadek se prý snížil zvednutím platů ale to se v dnešních turbulentních dobách může změnit. Jinak souhlas.

2 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2065x
Ředitel ISŠ a SPgŠ Mladá Boleslav, autor 5 učebnic - Vývojová psychologie pro učitele, Obecná psychologie pro učitele, Zeměpis cestovního ruchu...

Seznam rubrik